Melalui Video Ebook Step by Step yang sangat terperinci

Anda diajar Teknik Membuat Bun, Pau dan Pizza Style Hotel

Menggunakan resepi lazat dari pengalaman bekerja di hotel





Mohd Hairul Hissam
STAR CREATIVE CENTER (JM0570510-X)

Pengalaman Saya Bekerja di Hotel dan Bakery.

Selepas tamat belajar memasak, saya pernah bekerja di hotel dibahagian pastry kitchen dan tesco - bakery. Di sini saya menimba banyak pengalaman dalam pembuatan roti dan bun. Melalui video ebook ini, saya dedahkan segala pengalaman dan teknik rahsia dalam pembuatan roti dan bun. InsyaAllah ia sangat membantu anda menghasilkan bun, pau dan pizza yang sedap.

P/s: Sepatutnya pakej ini dilancarkan awal tahun ini. Tapi terpaksa ditangguhkan kerana memberi laluan dan bantuan kepada pembeli pakej jombinaweb.com saya iaitu en Ismail.

Tonton Video Preview Resepi Bun dan Pau 
Ini dulu..........




Untuk video ini lebih clear, tukar quality resolutionnya.
Caranya, klik button  dibawah video dan tukar kepada 360p


Perghhh.. Ini barulah macam kat hotel

Dah tonton videonya?. Menarik kan. Inilah bun yang bakal anda hasilkan Percayalah, anda juga mampu membuatnya sehebat di hotel. Namun ia memerlukan panduan dan teknik yang betul. Mungkin anda tertanya-tanya. Susah ke nak buat bun macam nie? Secara jujur, ia tidak susah. Anda hanya perlu tahu teknik yang betul dan resepi bun roti pau dan pizza yang betul.

Pssst: Anda cukup bertuah kerana teknik yang dirahsiakan oleh kedai roti dan chef pastry akan saya bongkarkan melalui pakej video step by step ini. Anda dijamin pandai.

Sangat berminat belajar la Hairul, Tapi saya....

Memang ramai yang berminat membuat sendiri bun, pau dan pizza di rumah. Namun mungkin ada yang rasa bimbang akan masalah seperti dibawah


Tiada asas dalam membuat bun dan pau. Memang tak pernahlah buat bun dan pau. Takut nak cuba dan tak jadi.
Tidak tahu bahan-bahan dan sukatan yang betul dalam pembuatan bun dan pau. .
Tidak tahu teknik yang betul dalam menguli, membahagikan doh, membulatkan doh, gliss dan menjadikan bun berkilat.
Pernah buat bun dan pau. Tapi tak sedap dan lembut seperti di kedai.
Pernah pergi kursus belajar. Tapi bila balik, buat sendiri tak jadi juga. Sebab terlupa apa yang dipelajari di kursus
Mencuba banyak resepi dari kawan-kawan. Tapi semuanya tak menjadi. Letih dah buat dengan cara yang tidak betul.

Jangan risau kerana.......

Anda Di Jamin Pandai Dengan Pakej ini

Pakej ini akan mengajar anda dari asas sehingga pandai. Ia sangat terperinci. Anda diajar dari menimbang bahan, menguli, membulatkan doh sehinggalah siap bun, pau dan pizza yang lembut dan sedap. Panduan di dalam pakej ini ditunjukkan melalui video bersuara step by step. Jika anda pernah membeli mana-mana pakej saya sebelum ini, tentu anda yakin bahawa pakej saya mengajar dengan sangat terperinci sekali dari asas sehingga pandai.


Betul Ke Hairul Berpengalaman Nie???




Ada Soalan lagi ........

Bagaimana buat Bisnes Bun di rumah, Hairul?

Ya, bisnes bun boleh dibuat hanya dirumah. Ramai yang telah berjaya. Caranya  dengan membekalkan bun anda ke kedai-kedai berhampiran seperti kedai makan, warung, kantin, pasar malam, kedai runcit dan banyak lagi. Malah anda boleh  menjual di depan rumah anda dengan menggantung bun-bun dipintu luar rumah anda. Inilah permulaan yang baik dalam perniagaan bun anda.

Margin Keuntungannya tinggi tak, Hairul?

Margin keuntungan bisnes bun memang tinggi. Sebiji bun bersaiz besar yang biasanya dijual dalam RM1.50 di pasaraya hanya berkoskan tidak sampai RM0.40 sahaja. Keuntungannya hampir tiga kali ganda dari kosnya. Inilah perniagaan yang menguntungkan untuk anda ceburi.

Anda cukup bertuah kerana........

Pakej ini akan menceriakan Hidup Anda



Kini anda boleh membuat sendiri aneka bun, pau dan pizza yang sangat sedap dan diyakini halal. Yang penting halal dan suci.
Ia membantu menceriakan lagi keluarga anda dengan aneka pelbagai jenis bun, pau dan pizza yang sedap.dan berkhasiat. Tentu keluarga anda sukakannya
Anda boleh bersama-sama keluarga dengan aktiviti membuat aneka bun, pau dan pizza.bersama keluarga anda. Tentu ia mengeratkan lagi hubungan keluarga anda.
Anda boleh memulakan perniagaan bun, pau pizza hanya  samada part time di rumah atau fulltime.  Modalnya amatlah rendah. Peralatannya telah sedia ada dirumah.
Inilah ilmu bisnes makanan yang membolehkan anda survive jika dibuang kerja kelak. Bersiap sedialah dari sekarang.

Testimonial Dari Pembeli Sebenar

Puan Salina merupakan bekas pembeli pakej cakoi dan taufufah saya






Ini pula menerusi comment fb



p/s: Banyak lagi testimonial pembeli sebenar di bahagian bawah.


 Jom lihat lebih detail Modul-Modulnya

PAKEJ LENGKAP ANEKA BUN,
PAU DAN PIZZA DARI HOTEL

kotak pakej bun

Pakej ini akan mengajar anda membuat aneka bun, pau dan pizza yang lembut dalam lazat. Pembelajaran melalui video ebook ini mengandungi gabungan video, gambar dan text.  Melalui 8 modul yang menarik, anda akan diajar secara terperinci step by stept. Jom lihat dengan lebih terperinci 7 modul yang menarik ini.








MODUL 1 : MEMBUAT BUN ORIGINAL

Di dalam modul ini anda akan diajar secara terperinci melalui video step by step dalam pembuatan bun originai. Semuanya diajar dari asas sehingga pandai. Dibawah ini teknik-teknik rahsia yang bakal dipelajari.

1. Teknik membancuh bahan-bahan bun.
2. Teknik menguli doh bun dengan tangan
3. Teknik membulatkan doh besar bun.
4. Teknik membahagikan doh kepada bun kecil
4. Teknik memasukkan inti bun
5. Teknik membulatkan bun kecil style hotel
6. Teknik gliss/egg wash dan membakar doh bun.
7. Teknik menjadikan bun berkilat.

Semua teknik-teknik penting ini diajar melalui video bersuara step by step.Ditambah lagi tips-tips hebat.

1. Tips menjadikan bun lebih lembut dan gebu dari pengalaman saya
2. Tips menjadikan bun anda lebih sedap. Anda boleh mengubah suai resepinya dengan bahan-bahan menjadikan bun anda lebih sedap.
3. Tips menjadikan bun anda lembut tahan lebih lama. Di tambah tips dari kedai roti makcik saya.










MODUL 2: MEMBUAT ANEKA INTI BUN

Dalam modul ini akan akan belajar membuat 7 jenis inti bun yang lazat  anda. Semuanya ditunjukkan secara terperinci melalui video step by step. Jom lihat inti-inti yang akan anda pelajari.

1. Cara Membuat Inti Kacang Merah
2. Cara Membuat Inti Kaya
3. Cara Membuat Inti Coklat
4. Cara Membuat Inti Kelapa
5. Cara Membuat Inti Cream Pelbagai Perisa
6. Cara Membuat Inti Sardin Dan Tuna
7. Cara Membuat Inti Ayam dan Daging

Keluarga anda pasti sukakan pelbagai inti yang sedap dan berkhasiat ini. Terutama anak-anak anda yang sangat mengemari inti coklat dan inti cream pelbagai perisa.










MODUL 3 : MEMBUAT ANEKA BUN SPECIAL

Dalam modul ini akan akan belajar membuat 10 jenis bun special yang sedap dan lazat. Semuanya ditunjukkan secara terperinci melalui video step by step. Jom lihat inti-inti yang akan anda pelajari.

1. Cara Membuat Bun Kacang Merah Gulung
2. Cara Membuat Bun Cinamon Roll
3. Cara Membuat Cross Sosej Bun
4. Cara Membuat Sosej Bun Roll
5. Cara Membuat Creative Sosej Bun
6. Cara Membuat Mexican Bun atau Roti Boy
7. Cara Membuat Bun Topping Coklat
8. Cara Membuat Chicken Floss Bun
9. Cara Membuat Creative Cheese Bun
10. Cara Membuat Bun Coklat

Perghh.. Banyak betul jenis bun yang bakal anda pelajari melalui pakej ini. Tentu ia sangat menceriakan lagi keluarga anda.










MODUL 4 : CARA MEMBUAT PAU ORIGINAL

Di dalam modul ini anda akan diajar secara terperinci melalui video step by step dalam pembuatan pau. Semuanya diajar dari asas sehingga pandai. Dibawah ini teknik-teknik rahsia yang bakal dipelajari.

1. Teknik membancuh bahan-bahan pau.
2. Teknik menguli doh pau dengan tangan
3. Teknik membahagikan doh kepada pau kecil
4. Teknik memasukkan inti pau
5. Teknik membulatkan pau kecil style kedai
6. Teknik kukus doh pau.
7. Tips membuat frozen pau.

Sebenarnya resepi dan teknik membuat pau berbeza dengan membuat bun.Semua teknik-teknik penting ini diajar melalui video bersuara step by step. Anda juga diberikan tips untuk menjadikan pau anda lebih putih dan tidak berkedut.










MODUL 5 : CARA GUNA MESIN MIXER DAN OVEN

Modul ini akan mengajar anda cara menggunakan peralatan penting dalam pembuatan bun. Anda akan ditunjukkan secara terperinci penggunakan mesin mixver heavy duti, industrial gas oven dan oven kecil.

1. Cara Guna Mesin Mixer Heavy Duty
2. Cara Menggunakan Industrial Gas Oven
3. Cara Menggunakan Oven Kecil Dirumah.

Jika anda berminat memulakan perniagaan bun dan pau. Anda perlu mempunyai peralatan ini untuk memudahkan kerja-kerja anda.









MODUL 6 : CARA PEMBUNGKUSAN BUN

Modul ini mengajar anda cara pembungkusan bun dan melabel harga. Ini membolehkan anda menjual bun seperti di kedai.

1. Cara Membungkus Bun dan Seal Plastik.
2. Cara melabelkan harga pada Bun anda.

Anda turut didedahkan tips mengusahakan perniagaan bun hanya dirumah. Tips-tips yang sangat membantu kejayaan perniagaan anda.









MODUL 7 : CARA PENGIRAAN KOS

Pengiraan kos amat penting dalam sesebuah perniagaan. Oleh itu modul ini akan mengajar anda cara pengiraan kos produk anda. Ini memastikan keuntungan dalam perniagaan anda. Anda akan pelajari

1. Cara pengiraan kos dan margin keuntungan produk
2. Cara mengandakan resepi untuk kuantiti yang banyak.

Dalam modul ini saya akan tunjukkan cara  menggunakan excell dan juga secara manual. Untuk mereka yang tidak suka menggunakan excel, cara pengiraan secara manual turut diajar.





Bukan sekadar resepi, tetapi Teknik Rahsia

Di dalam pakej ini, anda bukan sekadar mendapat resepi bun roti pau dan pizza. Tetapi anda diajar teknik-teknik penting dalam pembuatan bun dan pau. Kesemua teknik penting ini diajar melalui video bersuara step by step dari asas sehingga panda. Video dimuatkan di dalam ebook. Inilah ilmu yang sukar diperolehi di mana-mana. Semuanya ditunjukkan step by step melalui video dan penerangan bersuara yang detail.

Kelebihan Belajar Dgn Video Step By Step

Kelebihan menggunakan video ebook ini, anda boleh mengulangnya beberapa kali sehingga anda mahir. Jika anda terlupa, anda boleh kembali semula kepada video tutorial yang disediakan. Selapas 10 tahun pun, anda boleh membuatnya semula dengan baik. Malah anak-anak anda boleh menonton dan belajar membuat bun, pau dan pizza pada masa akan datang. Semuanya diajar dari asas sehingga pandai.



Pembelajaran Melalui Video Hairul Mudah Dipahami


Ikhlas saya katakan produk video rahsia memang mantap. Penerangan yang diberikan oleh saudara Hairul Hissam memang mudah difahami dan mudah dipraktikkan. Penerangan yang mudah dan menarik menjadikan produk ini sesuai untuk semua peringkat umur.

Susunan modul memang begitu baik dan ianya mengandungi langkah demi langkah, jadi tiada alasan untuk tidak faham mengenai teknik yang diajarkan. Pembelajaran melalui video ini patut dimiliki oleh semua yang mahu belajar mengenai roti,pau dan pizza.

Ikhlas dari
MHNizam
www.mhnizam.com





InsyaAllah, Anda Pasti Puas Hati


Tahniah kepada saudara Hairul Hissam kerana telah berjaya menerbitkan Pakej Lengkap Rahsia Bun. Pakej ini lengkap dengan resepi, teknik dan tips membuat aneka bun yang lembut dan lazat melalui pengalamannya. Penyampaian dibuat secara terus dan mudah difahami secara bertulis dan rakaman video. Bukan itu sahaja, pakej ini juga memberi tunjuk ajar dan tips untuk perniagaan bun.

Pakej Ebook Rahsia Bun ini mesti dimiliki oleh anda yang gemar mencuba masakan aneka bun untuk santapan sendiri atau untuk perniagaan. InsyaAllah anda pasti puas hati.
 
Wan Norizan Abdul Hamid
www.kedaikainonline.com




Ada Bonus Special la.....



BONUS: EBOOK PIZZA

Ini merupakan ebook dengan panduan bergambar step by step membuat pizza yang dihasilkan saya sendiri. Ia merupakan panduan step by step yang sangat terperinci mengajar anda membuat pizza yang enak dimakan.

1. Cara Membuat Inti Pizza
2. Cara Membuat Doh Pizza

InsyaAllah panduan  ini akan membantu anda menghasilkan pizza yang enak dimakan.



Inilah persediaan jika anda dibuang kerja

Pernahkah anda terfikir sekiranya anda kehilangan pekerjaan suatu hari nanti. Bagaimana jika kilang tempat bekerja anda ditutup atau berpindah. Ramai yang telah mengalami nasib seperti ini. Bagaimana jika berlaku pada diri anda suatu hari nanti. Bagaimana anak-anak dan keluarga anda. Adakah anda sanggup membiarkan mereka kesusahan dan kelaparan. 

Inilah masa terbaik mempelajari ilmu yang membolehkan anda 'survive' dalam apa juga keadaan. Bersiap sedia dari sekarang. Ilmu masakan adalah yang terbaik membantu menjana pendapatan. Bisnes bun mudah dimulakan dengan modal yang rendah. Kos memulakannya amat rendah dan peralatannya telah sedia ada di rumah anda.

Anda juga boleh buka gerai bun, pau & pizza

Bun dan pau sangat digemari dan cukup laris dijual dimana-mana. Anda juga boleh menjadi peniaga bun dan pau yang berjaya. Dengan resepi bun roti pau dan pizza dari hotel. Dengan kelainan aneka bun dan pau ini, tentu menjadi daya tarikan pelangan anda. InsyaAllah bisnes bun dan pau anda akan maju dengan lebih cepat. Inilah kelebihan mempelbagaikan hidangan bun dan pau.


Testimonial Dari Pembeli Sebenar



















Testimonial Dari Peniaga Roti (Kedai Bakery)





Testimonial Menerusi SMS







 

Pakej ini akan diposkan ke rumah anda

Pakej Lengkap resepi bun roti pau dan pizza ini diposkan ke rumah anda menggunakan Pos Laju. Saya akan memberikan Tracking Pos Laju dan anda boleh melihat sendiri perjalanan pakej ini ke rumah anda seperti dibawah. Semua gambar diatas ialah gambar hiasan. Anda akan terima  DVD yang mengandungi kesemua modul di dalam laman web ini.

Contoh Tracking Pos Express

Gambar Hiasan

Untuk makluman anda segala gambar kotak, gambar cd dan gambar buku hanyalah gambar hiasan sahaja. Anda akan terima  DVD yang mengandungi kesemua modul dan bonus di dalam laman web ini. DVD akan diposkan ke rumah anda. Yang penting anda akan pandai membuat aneka bun, pau dan pizza yang sedap


Berapa harga pakej hebat Ini, Hairul?

Saya yakin ramai yang tidak sabar-sabar memulakan perniagaan bun, pau dan pizza yang menguntungkan ini. Jika anda mengikuti kursus, anda perlu bayar lebih RM250. Di dalam pakej ini, anda akan belajar lebih lagi.Jadi berapa harga pakej ini? 

Harga RM250 


Harga RM150 


Harga RM80 

Baiklah. saya tidak mahu membebankan anda.
Saya berikan Harga Special RM60.00 sahaja

WOW, Hanya RM60.00 sahaja



KLIK SINI UNTUK CARA MEMBELI PAKEJ INI




Ikhlas dari,





Mohd Hairul HIssam
Star Creative Center (JM0570510-X)


Kenali saya melalui blog saya di www.hairul.com
Banyak Resepi Best di blog saya di www.hairul.com


Untuk Pertanyaan Dan Bantuan:
Email Saya: soalan@hairul.com
Boleh sms/call saya di no h/p saya: 013-7757915
Waktu Call/SMS ialah dari 11.00 pagi hingga 9.30 malam sahaja
Jika saya tak angkat, mungkin saya berada di luar.
Tinggalkan sms/email dan saya akan reply bila saya balik.





ebook bonus

PERCUMA 3 EBOOK SPECIAL

3 Ebook bergambar ini diberikan percuma
ke email anda pada hari ini juga.
Ruangan email ada dibawah sekali.


Tahukah anda membuat kek batik tidak
memerlukan
oven atau mixer
. Cukup kuali untuk memasak bahannya.
Setelah masak di masukkan ke dalam acuan dan disejukkan.

Potongan buah style hotel ini sangat menceriakan hidangan majlis anda. Barulah gempak majlis anda. Ia menjadikan hidangan anda sungguh menyelerakan dan menyerlah.

Resepi mee goreng mamak ini dari pengalaman saya semasa bekerja di restoran dulu. Memang sedap dan lazat menikmati  mee goreng mamak bersama keluarga.

Dapatkan segera sebelum ditarik balik.
Ebook ini Hanya dihantar ke email anda sahaja.
Sila isikan nama pangilan dan alamat email anda.



Jom Komen Video Preview

Anda boleh berikan komen tentang video preview bun
atau pakej bun di fb comment dibawah ini

Tunggu sebentar utk Facebook Comment loading ya
Klik "Add a comment" untuk memberi komen